Személyes

Coaching

Kétszintű coaching és konzultáció

Tapasztalataim alapján a coaching szokványos elemei önmagában nem képesek minden esetben tiszta rálátást adni, az ember öngátló belső folyamatai miatt, ezért ötvözöm a coachingot tanácsadással, melyet a belső látás módszereire építek. Konkrét visszajelzést tudok adni, ha egy helyzetben akaratlanul megtéveszted magad, vagy nem akarsz észrevenni. Ezáltal soha nem leszel magadra hagyva a megoldások keresésével, nem pusztán saját erődből kell megszülni megoldásokat, új információkkal és iránymutatással támogatlak.

– Első szint

A coaching első szintje a szokványos coaching technikáit és elemeit tartalmazza. Fókuszban a problémafeltárás és célállítás, a tiszta helyzetkép és arányok, a megoldási lehetőségek feltérképezése és rangsorolása, majd racionalizálása és akciótervvé alakítása áll.

– Második szint

A második szint egy sokkal mélyebb megközelítési mód, melynek célja, hogy az első szinten megtalált célokat sikerüljön is elérned. Az esetek zömében a változtatás ugyanis nem pusztán igyekvés kérdése, hanem a helyzettel kapcsolatos belső “programjaidon” múlik. Ezeket vesszük elő, hiszen magát az alapproblémát is ezek hozták létre. Félelmek, téves ragaszkodás az ideálokhoz, belső ellentmondások, gondolatcsapdák. A felszíni gondok mindíg mélyebb alapkérdésekre vezetnek vissza, az első szinten elért célok nem tarthatóak meg sokáig, ha nem lépünk a második szintre. A legtöbb coach nem foglalkozik ezzel a szinttel, csak a felszínt kezeli, pedig a valódi, tartós eredmény a programok átírásában rejlik.